請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

滑板城官方討論區 - 滑板人的論壇 手指滑板 漂移板 蛇板

今日終於ollie過到D障礙物.. - 滑板日記

查看: 4299|回復: 11

今日終於ollie過到D障礙物..

今日27號3月的第二次滑板聚會..
神早起身9點零到左美孚....大家都去錯左大窩口..

係美孚踩到11點零,落雨踩唔到,撇人...去葵芳天橋底再踩過...

葵芳竟然都有個板場...第一次去....但好污遭,好多塵....幾乎沒個乾淨d嘅位擺野..

熱身之後....開始練ollie過D野..好巧..甘啱地下有個掃把....

我地就練ollie過掃把...第一下我唔得....第二下..過左..企唔翻....終於...第三下..得左!..之後係甘練..下下都過到

主要都係用左,從Leo都學翻黎個招"大鵬展翅" ...先至,捉到ollie嘅Timing.....

先頭係ollie過掃把柄....跟住臨走...再練ollie過掃把頭....第二次先過到....

好成功,好充實的一天!!!

今日甘啱係我學ollie的第80天....即係學左2個零月就正式可以叫做" 識ollie",

"原地ollie到","滑動中ollie到"都未算識ollie...要再加上"ollie過到D障礙物"  先可以正式叫做"識ollie"

總之,大家加油!!    OLLIE真係好好玩 !!!
回復 zxony 的帖子

你已經開始左踏入滑板之門了

你而加先係正式玩滑板

我好明你而加既感受

因為我當年都係咁的

係街到踩..ollie 過到野,真係好型

大家仲係練緊ollie 的要加油

記住ollie係最愛的,一定要學識佢

skateboard is my life

最慘係今日rain

海豚要走了

恭喜.
勁呀!我番去澳洲都要努力D練下喇。

嘿嘿,希望下年番黎都在幾個靚ollie啦,呵呵

我今日都唔捨得將塊板放係果個葵芳踩。。。

真係好黑呀。。個地下。。。堆塵多到完全見唔到地下本身咩色。。

我少少地都有係旁邊練下ollie ge,哈哈。。。

感覺下好左喇,我諗要番澳洲先再練喇!

嘿嘿,等我快D練好然後up下level先!
LeoTung 發表於 2011-3-27 23:56

最慘係今日rain

哈哈,竟然落雨。。。

無所謂啦,總有下次機會!
回復 LeoTung 的帖子

冇錯...同感同感...個feel真係好正!!
我相信..跟著會有更多朋友仔都學識ollie...體驗到個種感覺...爽!

要出年先再見到海豚啦...

我今次跳過左掃把柄 & 掃把頭...都比到我好大嘅成功感

下次我會大胆D!!!  試下跳板!

me too+ oil ollie@!!!!
Ai...冇泥到...泥唔到..so sad..

加油呀,
等你教我ga
-------------------
我唔知點解冇左個ollie
我上次同d frd玩可以行緊ollie(小小,feel到離地)
今次連原地都唔得
呀!!!!!!!!!!!好煩呀

(唔知 唔同褲有冇關係)
(because上次用布褲)
(今次緊既係牛仔褲)
回復 marcoyung1 的帖子

係有關係架...
我都試過著牛仔褲...就住就住...提唔起脚!!...

都係著D闊少少嘅褲好D

講得岩
真係有影響的