滑板城官方討論區 - 滑板人的論壇 手指滑板 漂移板 蛇板

OLLIE 練習問題~ - 滑板界-新聞-賽事

查看: 1928|回復: 4

OLLIE 練習問題~

我睇許懷欣d教學  入邊個位導師話搵d攔桿黎捉住學易d
但我有位朋友又話..咁樣唔好 會做壞手世(呢位朋友都係唔係ollie,話聽唔知邊個講)

咁其實會唔會影響到 因為捉住黎做個時 可以跳好高 好有成功感 但冇捉ge時候又好矮

有冇高手教路 你的ollie成長經驗比我
要自己試多d, 扶攔桿絕對係冇問題的,

不過扶攔桿做到,唔等於唔扶都做到

只係會幫助你去了解個trick 點做,  (手世) 呢d 係style 問題,玩玩就會出自己既style

我個ollie練左1年, ollie冇速成的, 只有不斷練,練得更好,加油
嗯 有時OLLIE真係OLL都嬲呀...不過有少少起色都開心
回復 Canko 的帖子

係呀,嬲就要練好佢!!
試多d

睇下人地腳位點放

有時係咁都練唔到,就轉下腳位,同發力方法

可以搵我係美乎踩

olliellie:可以講話易吾易話難吾難;易在好易就可以跳起;難在點跳得高點先可以跳過d野,
對新手黎講如果驚可以扶住d野搵感覺,有感覺之後試下吾扶,吾扶都跳到已經證明你已經成功左1半,好多人好快學識ollie,但系要keep住黎練,因為ollie系最基本;去聚會就最好=]