滑板城官方討論區 - 滑板人的論壇 手指滑板 漂移板 蛇板

從未接觸過滑板,但想"踏"出第一步 - 新人報到區

查看: 1975|回復: 5

[滑板新手] 從未接觸過滑板,但想"踏"出第一步

20歲仔一直都中意街頭文化,雖然唔係D咩狂熱者。

但係網上睇完D好勁既skater 之後就好想試~

我想玩最regular 果隻skateboard,姐係最原本果隻板(我唔知叫做咩)

我有小小問題希望有c hing解答:

1. 完全未試過既情況底下如果入手學? 買塊skateboard就去自學/試? 定有人會教?

2. 如果買skateboard,新手要注意咩呢?

3. 好多人都會玩penny,但同普通既skateboard有咩分別? 點解咁多人揀玩penny?

請大家唔好介意 e d 不智既問題. lol

另外我住粉嶺,如果有c hing唔介意帶下,教下咁. 感謝萬分, thanks

penny踩街好正.有避震... 好處輕便&邊度都踩得..,,壞處冇得ollie

花式滑板踩街好震..淨係可以係板場&單車徑 踩..好處有得ollie= 跳
我都住粉嶺~~~  諗注呢兩星期買板 你而加有冇板嫁???
我未有喔, 但我有朋友唔要話睇我岩唔岩用, 不過未有機會拎
等你買左之後一齊玩呀不如~
如果我同班fd去開粉嶺,可以搵埋你wo,Whatsapp傾?
okay呀,我亦都拎左skateboard 啦, phone no. : 62383524 阿樂
whatsapp 我吧~, 雖然我唔識玩同未玩果的 lol...