請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

滑板城官方討論區 - 滑板人的論壇 手指滑板 漂移板 蛇板

Penny 魚仔板教學日 免費基礎滑行教學 - 魚仔板地帶

查看: 90103|回復: 12

Penny 魚仔板教學日 免費基礎滑行教學

魚仔板免費教學日

最新教學日期27-10-2015

~到時候有提供澳洲正版PENNY 試踩~
歡迎參加

地點:荃灣西鐵站B出口集合

時間:上午 10:30-11:30
10:00 -10:15 集合

歡迎各位板友出席練習日

鑑於很多剛購買了滑板的新手,不懂練習

滑板城店員Leo舉辦滑板練習日
令大家~交流~進步~

參加者可因應自己的需求而配備保護裝備

(不適孕婦&心臟病&或者生病的人)
(學習滑板請自行承擔風險)
(請穿著鬆身之衣服,有滑板鞋最佳)
(如下雨會自動取消活動)

第一次魚仔板教學日

19-5-2013

大板可以參加?
新手,今日買
我想問花板join唔join得
因為我係新手到滑行都未得
滑板得唔得?? 今日買 行到 但唔係好識控制
可不可以confirm星期六有活動?
能教 penny board ollie?
我試一個星期,但失敗, 我開始懷疑 penny board ollie 係唔係難D (compared to skateboard)
樓上師兄你好。
個人認為penny 真係難ollie,因為板頭不翹起,腳很容易踢出來。
其實如果想玩花式,不妨試試玩花式板。
loupwhite 發表於 2013-8-22 15:41
可不可以confirm星期六有活動?
能教 penny board ollie?
我試一個星期,但失敗, 我開始懷疑 penny board ol ...

樓上師兄你好。
個人認為penny 係難ollie,因為板頭不翹起,腳好容易就會踢出黎。
滑板得唔得?前一日買的 唔識得控制...
請問下一次係幾時?
幾時才有教學日

幾時才有教學日