滑板城官方討論區 - 滑板人的論壇 手指滑板 漂移板 蛇板

大家會唔會好驚死??? - TOY新手發問區

查看: 4157|回復: 18

大家會唔會好驚死???

唔知點解,,我由細到大都好驚驚驚驚驚驚驚死..成日都會諗關於死既野

有時夜媽媽好靜,,,,個人就會亂諗野

成日諗既就係...

我總有一日會死...

而家既一切,,思想,意識都會冇晒..

仲要唔係講緊十年後回復意識咁喎
而係會維持係「無」既狀態下直到永遠...

過左一百年..一千年...一萬年...一萬億年...

我都會仍然會係「無」既狀態,永不超生

我次次認真諗到呢度,,,一定會即刻標冷汗...
仲好痴線地一定要哼幾句歌黎定驚

大家會唔會好似我咁

冇得驚果wo,大家都會有呢日
回復 2# Fingerboarder 的帖子

就係咁至驚.....
回復 3# asdsasd123 的帖子

你驚係because 你知你自己一定會死,但你5 g 自己bin 日死
回復 4# jacktheripper 的帖子

exactly...I always wonder....what if the world we are living in is not the same as the one around us now...what if death is no longer inevitable........how nice it would be!
I can have countless duration to live with the one I love
回復 5# tototsang 的帖子

一黎啦~~同埋都真係好驚死後永遠既虛無

諗下...我地在生既時候任何事都有佢既期限
我地唔會有無限長既疾病,無限長既任何野...
但係死左之後,,,我地無意識既狀態既期限,,正正就係無限長...
永遠唔會有醒來既一日...永無止盡咁持續落去..
真係諗起都心寒
我都成日咁諗@@'''
回復 7# asdsasd123 的帖子

聽你既想法, 你似係有信教
回復 9# tototsang 的帖子

其實冇...
== 我同你諗既唔同, 我think人死左之後, 係會潻黑一片,then 好似 sleep 完,開眼, 但你就已經係一初生BB
回復 11# tototsang 的帖子

我希望真相係你既諗法啦...不停循環既人生...起碼唔洗驚永恆既靜止
我驚既有兩種case..
第一..如我所講,,,無盡既虛無
第二,,,就係冇左軀體,,,永恆咁只以思想黎存在,,即係永遠唔會見到野,聽到野,觸摸到野,郁唔到,只有自己既思想.....
其實第二種都幾可怕,,,

我有時都會諗....會唔會我其實已經死左,我而家周圍既世界只係係我思想中構想出黎既,,,
笑個個都係今
活好現在 別想未來:)
冇得驚果wo,大家都會有呢日
Fingerboarder 發表於 2010-11-9 22:39

同意
我有時會好似你咁諗,但係我諗既就係,到底我死左之後,會去邊到
同埋我會諗:我係未出世之前,未係我呀媽個肚之前,到底我係邊到
我唔會想,咁好87,gao到自己咁唔happy活得一日已經是福